Den Som Skrattar Förlorar Podcast

en pod från Podplay | Garveriet Media | 186 avsnitt

En podcast av Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson – som du kanske känner igen från succén Den som skrattar förlorar. Torra skämt, fantastiska ljudklipp, roliga listor och dumma spaningar ur vår knasiga samtid bildar podden som är din oas i hjärndödhet.

Frågeklådan #2: Vem av oss har högst IQ?

Ny måndag innebär nya frågor, nya svar – och ny hjärndödhet! I det här avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes bedrövliga syn, vem i duon som har högst IQ eller skulle vinna en fight till döden, matsituationen på en öde ö, härligaste sexställningen, vilket djur som hade varit drygast som människa – och mycket mer! Häng med!

Sun, 30 Apr 2023 23:30:00 +0000

172. Att fisa ihjäl sig i ett meth-labb

Full gas direkt när glädjetåget avgår! Jonatan har snubblat över ett märkligt och aningen äckligt världsrekord som nyligen slogs i en svensk håla, men vilka är de mest bisarra som folk världen över ansträngt sig för att sätta? Det blir allt från tandpetare i skägg till en gigantisk kondom! Niclas har nåtts av en nyhetshändelse i södra USA som är något av det galnaste man hört – eller är det rimligt att förväxla sin flickvän med ett vildsvin? Vi kikar vidare på andra rubriker som, med glädje i sinnet, får en att tappa hoppet om mänskligheten. Extremt starka exempel utlovas! Grabbarna slår dessutom en signal till Robert som i förra veckans podd gjorde rejäl succé när han i lokalradio var oerhört frispråkig med sitt ”pökande” och sin sterilisering. Det blir inte direkt sansat eller milt nu heller. Den älskvärda dårens definition av ”paradiset” är, bland annat, något alldeles extra. Vi djupdyker även i det brutala smärtkaoset hos en idiot som är besatt av skräckinjagande insekter och i synnerhet att bli attackerad av dem. Hur hade han reagerat på den svidande upplevelsen att skala apelsin med för korta naglar? Hjärndött och irrelevant – häng med!

Wed, 26 Apr 2023 23:30:00 +0000

Frågeklådan #1: Hur många hål har ett sugrör?

Vår nya extrapodd är äntligen här! I Frågeklådan, som nu släpps varje måndag, kommer Niclas & Jonatan att besvara lyssnarnas frågor – som kan handla om precis vad som helst! Det blir högt och lågt, hjärndött och irrelevant – och förhoppningsvis en förbannat härlig start på veckan! I det här avsnittet berörs kungens straffrättsliga immunitet, en ölturné genom landet, urusla Tinder-beskrivningar, Babben Larsson som riksbankschef, att vara tjej under ett dygn – och mycket mer! Häng med!

Sun, 23 Apr 2023 23:30:00 +0000

171. Oskyldig – på grund av analklåda?

Grabbarna har en stor nyhet att berätta om, men dyker sedan rakt ner i hjärndödhetens härliga värld! Jonatan har fastnat för hundar som sjunger. Kan låta märkligt, men ackompanjerat av musik blir det något alldeles extra. Varför känns det dock som att eventuella turnéer i Asien kan bli exceptionellt struliga? Niclas har trillat över en artikel som bjuder på både vidrigt mörker och en bortförklaring av det unika slaget! Att rycka i skinnbanjon på en lokalbuss är helt enkelt inget som rekommenderas! Vi kikar vidare på bisarra ursäkter som folk slängt sig med när de gjort bort sig i trafiken! Det blir dessutom ett rejält radiosvep för att undersöka vad som hänt den senaste tiden runtom i Sverige. Vi stöter på allt från färgglada dildos i skogen till fantastisk ärlighet om sterilisering och kåtslag av gårdsförsäljning. Svindumt och irrelevant – precis som alltid! Haka på!

Wed, 19 Apr 2023 23:30:00 +0000

170. Dalai ”Dalle-Lamme” Lama

Grabbarna dyker rakt ner i sörjan kring det monsterhaveri som Dalai Lama bjöd på nyligen. Hur vrålpervers är den här religiösa ledaren egentligen – och varför kan Patrik Sjöberg tänkas åka till Tibet med konfrontativ blick inom en snar framtid? Det blir även ett ”pest eller kolera”-upplägg kring vad som kan anses värre än att behöva suga på en äckelgubbes tunga. Niclas har fått en uppenbarelse kring att svenskan innehåller många märkliga uttryck och talesätt. Vi dissekerar en lång rad sådana – och landar, bland annat, i att folk chockerande ofta uppmanas att bege sig till Indonesien. Jonatan tvingar också sin poddkumpan att rangordna fem alternativ inom ett antal oviktiga frågor (typ ”vem hade du helst legat med?”), men haken är att det endast levereras ett val åt gången. Det leder till både ångestfyllda och superbisarra listor! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på glädjetågets underbara resa – som dessutom bjuder på en härlig nyhet!

Wed, 12 Apr 2023 23:30:00 +0000

169. Janne Anderssons topless-grymtande

Det är inte vråltrist att du hittat till hjärndödhetens perrong – och klivit på en ny avgång med glädjetåget! Janne Anderssons utbrott i TV är relativt avhandlat, men det har i efterhand gett upphov till en rad kanoncitat från förbundskaptenen som givetvis är för kittlande för att inte göra ”memes” av. Vi hamnar, bland annat, på nakenstränder och i krogköer. Blir det dumt? Ja. Blir det svinkul? Ja! Jonatan har hittat landets okrönte konung gällande att ”koka soppa på en spik” inom journalistiken. Den älskvärda personen i fråga är dessutom, glädjande nog, i akut behov av en logoped. Niclas har fullkomligt golvats av en kvällstidningsrubrik som innehåller den nog mest bisarra lögnen i världshistorien. Självfallet behöver det landa i en urspårad diskussion om svenska kändisar och rekordnivåer av total verklighetsfrånvändhet. Det blir även fantastiska ”sportgrodor” som bjuder på gränslösa associationer. Klicka på play, så åker vi!

Wed, 05 Apr 2023 23:30:00 +0000

168. Världens dummaste miljardinvestering

Jonatan drabbades av en monsterstrejk nere i Europa och tvingades till en skräckresa för att nå svensk mark igen. Niclas har hängt i SJ-bistron och blev raggad på av en alkad kärring. Detaljer från de märkliga upplevelserna utlovas! Det blir även en djupdykning i att USA:s presidenter har börjat lira datorspel online – och samtidigt har urspårade diskussioner om allt från porrsurfande till det komiska i drottning Elizabeths död. Vi avhandlar dessutom ett horribelt sånguppträdande under ett firande i Luleås stadspark, men varför kan Formel 1:s miljardindustri vara ett nästa steg för ”artisten”? Hjärndött och irrelevant – precis som det ska vara! Haka på!

Wed, 29 Mar 2023 23:30:00 +0000

Löningsfredag #7 – med Gustav ”Gurra Imiterar” Karlsson

Niclas och Jonatan gästas, i det sjunde avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av Gustav Karlsson som gjort braksuccé på Youtube med sina imitationer av framför allt svenska kändisar och dialekter. Hur blev han så bra det här – och vilka är knepen? ”Gurra” bjuder givetvis på en lång rad av sina favoriter – och det leder inte direkt till nedstämdhet i studion. Marcus Oscarsson, Johan Pehrson, Jan Guillou, Joakim Lamotte, Edward Blom och Janne Andersson är några av de som efterliknas! Niclas och Jonatan ger sig dessutom ut på hal is genom att dra igång ett intensivt ”dialekt-battle” med sin gäst – och man undersöker också om han kan räkna ut vilka profiler som poddmakarna försöker härma! Det blir kontrastrikt när toppklass möter brutal uselhet! Underbar stämning och gott om öl! Ta nu löningshelg med ett härligt snack i lurarna!

Fri, 24 Mar 2023 00:30:00 +0000

167. En rullstolsbunden gris

Ny torsdag, ny tur med glädjetåget! Skräcknyheten om att en person påträffats stendöd i en frys i Värmland var hemsk och makaber, men en liten detalj i en artikel om det hela får Niclas att haja till ordentligt. Det leder till en urspårad diskussion som inte alls har med det fruktansvärda fallet att göra. Grabbarna tar dessutom ett rejält grepp kring förnamnet Bror. Vilka efternamn mår man gränslöst bra av när just Bror placeras framför? Vrålstarka exempel utlovas – och alla finns på riktigt! Jonatan har trillat över ett antal TV-klipp som bjuder på otroliga tabbar. Det blir inte direkt dålig stämning när, bland annat, en cigg-osande kärring drar till med en rap som skulle kunna få konsekvenser för världsklimatet. Niclas testar också sin poddkumpan på vad svenska orter heter när man direktöversätter dem till engelska. Var ligger exempelvis Destiny’s High? Sedan undrar man ju hur tusan det är att bo i Pungpinan. Hjärndött och irrelevant! Haka på!

Thu, 23 Mar 2023 00:30:00 +0000

Bonusavsnitt: Stanko Sket & Pippa Nu

Bonusavsnitt i betalt samarbete med Tre! I trevlighetens anda bjussar de rakt upp och ner på fler garv!

Tue, 21 Mar 2023 09:25:00 +0000

166. Naken, handikappad och rosenrasande

Ni som, vettigt nog, följer podden på Instagram (dssfpodden) vet att Niclas råkade ut för en olycka i helgen. Vad hände mer exakt, vilka har följderna blivit – och hur tänker han angående att nu behöva gå på kryckor och bära ful ryggsäck? Det hela landar i en maxad lista om att känna sig exceptionellt värdelös – och den får inte Jonatan att må piss! Vi kikar dessutom på hur snökaoset i förra veckan påverkade ett par excentriker i Stockholm. Det blir allt från krockade Porsche-bilar i skidbacken till udda sexorgier i en förort. En av grabbarna har också noterat ett extremt märkligt mönster kring Bianca Ingrosso-rubriker – och diskussionen som följer är inte direkt av det vettiga slaget. Glädjetåget kör även en vända förbi SVT-ankaret som drämde till med en fantastiskt rolig felsägning härom dagen. Den öppnar för gränslösa omklippningar – som givetvis spårar ur totalt! Irrelevant och hjärndött! Häng med!

Thu, 16 Mar 2023 00:30:00 +0000

165. Rabiat tant – iförd keps & hjälm

Ingen tid att ödsla när glädjetåget sätter fart igen! Niclas har djupgranskat vad vårens Robinson-deltagare valt att ta med som personlig sak till ön. Några sticker ut som tusan, men är de korkade eller genier? Jonatan fick ett ordentligt utbrott på en fotbollsmatch i helgen. Vi bjuds på detaljerna – och underhålls sedan av andra svenskar som ”tappat det” rejält. Det blir en hjälmbärande tant, en TV-spelstokig pojkvän och en 9-åring med ett gränslöst ordförråd. Ej svagt! Grabbarna kikar därefter på listan över de varor som såldes mest i landet under 2022. Flera toppnoteringar känns oerhört svåra att begripa! Vad håller folket på med egentligen? Vi tar oss dessutom, med hjälp av Alex Schulman, an det delikata ämnet U-landsproblem. Känsliga lyssnare varnas! Ungefär lika hjärndött och irrelevant som vanligt. Häng med!

Thu, 09 Mar 2023 00:30:00 +0000

164. Thorsten Flinck ny chef på Riksbanken

Niclas har varit i Finland, fått testa att köra rally – och behövde bli utdragen ur en gigantisk snövall med en rejäl traktor! Det hela får Jonatan att, lite långsökt, tänka på oväntade karriärbyten man hade mått superbra om specifika kändisar drog till med. Hur hade det exempelvis gått om Thorsten Flinck tillsattes som ny riksbankschef? Grabbarna granskar också ett bisarrt, men helt seriöst, klipp om droger som nyligen publicerades. Kan metamfetamin med farmor vara något som blir standard inom den närmaste framtiden? Vi skärskådar även ett vrålsågat sociala medier-inlägg som innefattar både djup sorg över att en person gått bort och ett betalt samarbete med en begravningsbyrå. Hur mycket skaver det egentligen – och vilka negativa händelser kan det anses rimligt att använda för att försöka tjäna pengar? Svåra frågor, hjärndöda svar! Det blir dessutom en ny vända med urstarka busringningar – och det är en sann utmaning att inte golvas av Fredrik som några månader efter att ha pippat med en kvinnlig främling i Alanya plötsligt erbjuds en plats i hennes pappas familjeföretag. Jättedumt och irrelevant – haka på, fina lyssnare!

Thu, 02 Mar 2023 00:30:00 +0000

Löningsfredag #6 – med Hasse Brontén

Niclas & Jonatan gästas, i det sjätte avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av komikern och tidigare polisen Hasse Brontén! Han berättar om brutala testerna för att bli livvakt, de hemliga nätterna på Säpo, trevliga drogmissbrukare, roligaste händelserna från åren som snut, att sågas av Leif GW Persson, supermärkliga tävlingen i USA, sanningen bakom skämten i Parlamentet, brutala hånen som ”roastare”, panik på scenen, att agera tecknad syrsa, långdragna lögnen om pappans självmord, extrem åldersskillnad, erektioner på Finlandsfärjor – och oerhört mycket mer! Underbar stämning och gott om öl! Ta nu helg med ett härligt snack i lurarna!

Fri, 24 Feb 2023 03:30:00 +0000

163. Tobaks- och onanihysteri på mentalsjukhuset

Glädjetåget dundrar iväg med idiotiskt hög fart! Fettisdagen tidigare i veckan fick grabbarna att tänka på Bert Karlsson. Vilket är egentligen hans semmelrekord – och hur supertjock är Skara-entreprenörens fotograf? Det hela landar dessutom i en diskussion kring om det är Jonatan eller Bert som har högst BMI. Niclas mår inte piss! Tysk finkultur letar sig sällan in i podden, men det är dags nu när en gränslös operachef stått för en fullkomligt bisarr attack på en kritisk recensent. Är det rentav årtusendets sämsta krishantering vi nåtts av? Det blir även en djupdykning i ”surgubbar som är förbannade på något som har med vägar att göra”. Är deras argumentation generellt totalt klanderfri? Vi undersöker också vad som förr i tiden krävdes för att hamna i mentalsjukhusens blickfång. Urstarka exempel utlovas! Hur hade det fungerat 2023, tro? Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!

Thu, 23 Feb 2023 00:30:00 +0000

162. Kvinna-flicka-tanten med barnslig frisyr

Det är sliten och bakfull stämning i studion när Niclas vill försöka begripa de fullkomligt bisarra mängderna onyttigheter som konsumerades i samband med helgens Super Bowl. Hur många pooler med öl dracks det, eller hur många Volvobilars vikt motsvarar mängden guacamole som käkades? Jonatan har djupdykt i det märkliga fallet med en finsk dvärg på 40 år som oerhört länge fick alla att tro att hon var ett barn – och kan man ana ett mönster kring nyheter som har med kortväxta att göra? Det blir även ursvaga kärlekstipsen som kan ha förstört ”alla hjärtans dag”-firanden – men vad händer när de kombineras? Vi tar oss dessutom an Carl XVI Gustafs blixtsnabba humörsvängningar med en mikrofon framför ansiktet! Han är en fascinerande filur, kungen! Hjärndött och dumt – precis som alltid! Haka på!

Thu, 16 Feb 2023 00:30:00 +0000

161. Handtralla, ryggskott & lössnus i lungorna

Vad är en resa med glädjetåget utan en kort vända om hur brutalt prisvärt el är? Grabbarna kan, i alla fall, inte låta bli ämnet efter att ett strömavbrott slog till härom dagen. Jonatan snubblade över något kul i samband med helgens premiär av Melodifestivalen – och det landar i en totalt urspårad diskussion om allt från kärringars trekanter till opassande sudoku-tillfällen. Niclas har stött på den nog dummaste intervjufrågan i världshistorien. Den ställdes dessutom på en svensk skola och leder till ett smärre kaos i studion när det kikas på hur den framtida stjärnreportern kunnat ta sig an andra situationer. Det blir även en djupdykning i bisarra idrottsskador efter att en hockeyspelare nyligen avslöjat vad som hittades i hans lunga efter en rejäl tackling. Konkurrensen om att vara värst i klassen är dock mer än stenhård! Vi skärskådar också två gränslöst olika jobbannonser som båda är roliga och fascinerande på sina helt egna sätt. Hjärndött och irrelevant – precis som det ska vara! Häng med!

Thu, 09 Feb 2023 00:30:00 +0000

160. Erotisk dejt på Molkoms återvinningscentral

Grabbarna har överösts med tips om den finske VD:n, som tidigare gjort succé i podden, vars nya haveri skapat kaos på Kanarieöarna. Vilka tankar väcker det? Jonatan har snubblat över att ett skånskt ålderdomshem nu satsar stenhårt på sexleksaker. Kan man bli för senil för lösvaginor och dildos, tro? Det hela leder dels till en luddig betygsättning kring andra udda insatser för Sveriges svingamla, dels till en omklippning som känns snudd på kriminell. Niclas har djupdykt i den årliga tävlingen om att på bästa sätt skrika på sin make. Precis så konstigt som det låter, men hur lyckas en viss ragata charma till sig segern? Det blir även ett nedslag hos bensinmacken utanför Gävle som anordnar dejtingkväll för sina stamkunder. Det bjuds på halvdana kakor, biltvätt och bisarrt stel stämning. Är det rentav det minst romantiska man hört talas om, eller finns det exempel som kan utmana? Vi njuter dessutom av en frispråkig berättelse från en man som gick loss fullkomligt på muskotnöt. Det gick, milt uttryckt, inte så bra – men vilka detaljer från ”ruset” är starkast? Lika hjärndött och irrelevant som alltid! Häng med!

Thu, 02 Feb 2023 00:30:00 +0000

Löningsfredag #5 – med Robert Wells

Niclas & Jonatan gästas, i det femte (och så efterlängtade) avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av pianist- och kompositörlegendaren Robert Wells! Han berättar frispråkigt om konjakshalsande på Ullevi, Robert Gustafssons bästa hån, en kortisonsvullen Agneta Sjödin, hotfulla raggare i Hälsingland, spela för prostituerade, bli arg på asiatiska pappor, 56 Kina-resor, att jobba åt Belarus, ”nära döden”-upplevelsen under en frukost, att gestaltas i en porrfilm, släppa en flygel från en helikopter, hyra en hel resort på Mallorca, sanningen bakom sin omtalade frisyr, öppen bar på turnébussar, att totalgolva Celine Dion, sönderslagna hotellrum – och oerhört mycket mer! Grabbarna tvingar dessutom ”Robban” att lira ett antal specifika låtar på en minimal leksakskeyboard. Hur tusan går det? Pangstämning och öl-knäckande! Ta löningshelg med ett härligt snack i lurarna!

Fri, 27 Jan 2023 00:30:00 +0000

159. Lapdance och en billig capricciosa

Efter en svajig start om hur meningslös konfirmationen är djupdyker Niclas i de fullkomligt bisarra kommentarsfälten efter att Mark Levengood och Jonas Gardell nyligen meddelat att de separerar. Hur resonerar Pia, Kerstin, Jonny och gänget angående det hela – och hur skapade en vetelängd oväntad dramatik i relationen? Jonatan har detaljstuderat stönmästaren Marcus Noterius medverkan i Fångarna på fortet. Vad hände egentligen när den älskvärde TV4-reportern och Hollywoodfrun Maria Montazami hamnade ensamma i en kladdig cell? Ledtråd: det spårar ur totalt. Vi kör dessutom en brutal dissekering av vem superprofilen Dragan ”Strippkungen” Bratic är. Vad anser han är som att påstå att Lena Philipsson är prostituerad, varför bör ”utlösning” vara en seriös OS-gren – och hur är kvällsstämningen hemma hos familjen Ragg? Det kikas även på en absurd motivering för att flytta till regniga och hånade Borås. Missa heller inte att hänga med glädjetåget på Instagram och TikTok där ”dssfpodden” är namnet som gäller! Kram på er!

Thu, 26 Jan 2023 00:30:00 +0000

158. Att bota obotlig lungsjukdom – med cigg & Treo

Det gick fullkomligt åt skogen för en lyssnare i samband med att han tog sig an det senaste avsnittet i firmabilen, vilket vi får en otrolig rapport om innan glädjetåget dundrar iväg för fullt! Jonatan har tokgolvats av den excentriske skridskostjärnan Nils van der Poel, men tycker också att han hade en lite väl perfekt kväll under Idrottsgalan. Det kan vara så att de klockrena tacktalen drabbats av en brutal omklippning! Niclas har noterat en intressant detalj kring skidåkare och deras gränslösa övertro på en viss produkt. Det hela landar i en lista över andra grupper av människor och deras verklighetsfrånvända vurm för specifika saker eller fenomen. Det spårar ur fullkomligt när lungsjuka röktanter kommer på tal. Vi kör dessutom en djupdykning i roliga och halvtaskiga smeknamn – och sådana finns det minsann gott om! Vilken är, till exempel, den fantastiska anledningen till att ett kafébiträde kallas för Kronenbourg 1664? Hjärndött och superirrelevant – precis som alltid! Missa inte heller att följa oss på Instagram och TikTok där ”dssfpodden” är namnet som gäller!

Thu, 19 Jan 2023 00:30:00 +0000

157. Plockepinn mot en elefant

Niclas har golvats av en kaffesugen surgubbe som ringt in till radion om en fascinerande petitess. Vad har en svindyr bandsåg med plastförpackningars vakuum att göra? Jonatan är intresserad av den legendariske brottslingen Clark Olofsson! Är han rentav bäst i Sverige på att ge oberäkneliga icke-svar? Det hela landar i ett av poddens hittills märkligaste quiz! Vi kikar även på ett antal bisarra reaktioner, från en labil pubägare, på negativa omdömen. Varför drar han in ungkarlshotell och Nissan Micra-köp när någon klagar på deras hamburgare? Det blir dessutom en semi-mytoman som både skryter om och är ödmjuk kring sin helt unika förmåga när det gäller att sänka en rejäl älg. Det leder till en urspårad diskussion om hur den härlige ”jägaren” kan tänkas krydda sina dunderhistorier härnäst! Jättedumt och fullkomligt irrelevant – precis som alltid! Häng med längs glädjetågets ljuvliga räls!

Thu, 12 Jan 2023 00:30:00 +0000

156. Därför ska du aldrig vissla i Lettland

Grabbarna rivstartar veckans avsnitt genom att släppa en, för dem, enorm nyhet – passande nog när podden fyller tre år! Niclas har fastnat för ett katastrofalt superhjärnsläpp under en SVT-sändning. Vad kan kanalens profil tänkas bli helt tokig över härnäst? Jonatan har golvats av dels Peter Habers betryggande röst, dels hur TV4 – under en kort period – lyckas använda honom som bollplank i sannolikt rekordmånga ämnen. Vilken är skådisens favorit bland alla Beckfilmer – och dricker han kaffe? Det blir dessutom en djupdykning i för oss svenskar helt rimliga beteenden som dock anses ohyfsade i andra länder. Vad kan, till exempel, hända om man både äter upp maten och dricksar restaurangpersonalen i Japan? Vi tar oss även an en karismatisk kvinna från Värmland som råkade köra sin katt i tvättmaskinen. Hennes syn på det hela är fullkomligt makalös! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på glädjetågets underbara färd!

Thu, 05 Jan 2023 00:30:00 +0000

155. ”Fis ut granatsäkringen!”

Niclas har hittat sina jul-TV-favoriter och Jonatan har skadat sig ordentligt i en bastu. Det sistnämnda skapar, som väntat, inte direkt dålig stämning i podden! Grabbarna diskuterar sedan nyheten att en 88-årig man fick köras till akuten efter att ha kört upp en granat från första världskriget i analen. Vilka mer udda objekt har smällkåta dårar testat att trycka upp där bak – och vad har en märklig revansch mot Bingolotto med det hela att göra? Vi kikar dessutom, när 2023 nu hägrar, på den senaste nyordslistan! Vilken term skjuts man hellre i huvudet än använder regelbundet? Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!

Thu, 29 Dec 2022 00:30:00 +0000

154. Svenska julklapparna från helvetet

Julen är här! Firas det på glädjetåget? Nja, kanske lite halvt – men Niclas vill hellre diskutera en omskriven superfylla som spårade ur totalt. Vilka är de finska byggbolagens AC/DC – och varför kan ”Jarmos urin” vara nästa alternativ till eukalyptusdoft i en bastu? Jonatan har, å sin tur, golvats av de explosiva inledningarna i Joakim Lamottes raserifyllda klipp. Finns det rentav ett mönster här som kan få en att må kanon? Det blir dessutom en djupdykning i svenska djurparkers haverier. Vad bjuder nästa gigantiska snedsteg på – och vad har 480-kilosgorillan Pekka med det hela att göra? Vi skärskådar också de sämsta julklapparna som delats ut i vårt avlånga land. Hur totalbrända i skallen är folk egentligen? Hjärndött och irrelevant – precis som det ska vara! God jul till alla er som lyssnar!

Thu, 22 Dec 2022 00:30:00 +0000

153. En vegansk kokbok på arabiska

Niclas berättar om märkliga samtalet från Glenn Hysén i söndags – och går raskt vidare till att totalsåga ”årets julklapp”. Vi lanserar mer kontroversiella varianter som hade piggat upp ordentligt – och hör vad Värmlands mest avmätta person tycker om det hela. Jonatan sätter sin poddkollegas icke-existerande filmkunskap på prov. Vad handlar klassikerrullarna om egentligen? Det blir dessutom ”sådant du kan säga både under sex och på pizzerian” innan grabbarna tar sig an helt bisarra klipp från partiledarnas egen frågesport. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på glädjetågets underbara färd!

Thu, 15 Dec 2022 00:30:00 +0000

152. Don’t you längtar hem?

Som vanligt har det tagit alldeles för lång tid (en hel vecka), men nu turborullar äntligen glädjetåget igen! Det ballar ur redan under skämten, men sedan avslöjas det att Helge Fossmo reagerat starkt på en av våra vitsar om Knutby! Jonatan har fastnat för otroliga imitationer kring fotbolls-VM och en specifik är nästan ”oetiskt vass”. Niclas har golvats av en vilsen orienterare (!) och spinner vidare på hypotetiska exempel avseende personer som är bedrövliga på precis det som de bör vara bra på. Grabbarna har dessutom, glädjande nog, nåtts av gränslöst usel engelska igen. Vem är den älskvärde stjärnan som får oss att må kanon den här gången? Det blir även en rejäl djupdykning i Sveriges märkligaste partier. Är det en god idé att släppa napalm över Stureplan – och anar vi ett rekord i att vara nischad inom en supergubbig sakfråga? Hjärndött och irrelevant – haka på!

Thu, 08 Dec 2022 00:30:00 +0000

151. Snorungens fiberfantasi

Niclas har stött på en ståndaktig tidningsinsändare vars nötter till författare verkar tro att ett gatukök i Göteborg ska gå i bräschen för överdrivet pryda åsikter. Vilka dubbeltydiga ord bör totalförbjudas härnäst? Jonatan har blivit oerhört nostalgisk kring specifika ljud – och testar sin poddkumpan på vilka han minns från uppväxten. På något märkligt sätt landar det även i en diskussion om ett skinnflått onanimonster med bisarra fiberfantasier. Det blir dessutom ett lite perverst mönster bland ett visst bilmärkes modeller – och ett supernödvändigt uppvaknande kring en riktig julklassiker! Det bjuds också på en ny ”Niclas-lista” – om fenomen som äcklar honom kopiöst, trots att de inte borde göra det. Dunderhjärndött och svinirrelevant – häng med, älskade vänner!

Thu, 01 Dec 2022 00:30:00 +0000

150. Miraklet i Lessebo

Minijubileum, vänner! Niclas har golvats av idiotin hos en av sportvärldens allra mäktigaste, men vad har att känna sig som en funktionsnedsatt homoarab med det hela att göra? Det blir även ett revanschförsök från Jonatan kring geografiskt betingade slanguttryck. Hur vass är hans poddkollega på Stockholmsjargong? Grabbarna djupdyker dessutom i brandtal från idrottssfären – och landar, galet nog, i småländska Lessebo där en älskvärd dunderprofil nyligen levererat massivt. Kan underbart labile Ola, 50, rentav konkurrera med en historisk klassiker på ämnet? Det blir ett laddat telefonsamtal för att få svar på frågan! Vi bjuds också på en kavalkad av bisarra superlåtar som ni, fantastiska lyssnare, skickat in efter urspårningen om Jan Malmsjö i förra avsnittet! Wow-stämning i hela studion! Hjärndött och irrelevant – precis som det brukar! Häng med!

Thu, 24 Nov 2022 00:30:00 +0000

149. En pompom femfemma

Grabbarna bjuder på en bisarr uppdatering efter en het diskussion i förra avsnittet innan det blivit dags att skärskåda Sveriges prydaste person. Hur opassande är det med porr intill ICA:s tårtutbud – egentligen? Har Jan Malmsjö rentav svaret – och varför är ”runkbås och mejeritorg” ett potentiellt framgångskoncept? Jonatan har kikat på virala klipp som blivit musik och dessutom gett sig på att försöka skapa en egen världshit! Niclas djupdyker i slanguttryck från Göteborg och låter sin poddkumpan dels recensera dem, dels blotta hur lite han förstår av 031-områdets språkliga finurlighet! Hjärndött och irrelevant! Haka på!

Thu, 17 Nov 2022 00:30:00 +0000

148. Peter Harrysons vilostol

Snudd på olagligt att missa glädjetåget den här veckan! Niclas kör ett rejält nyhetssvep om gubbar och kärringar som har problem i trafiken. Det blir en härligt icke-solig rättshaverist från Norrland, att vara fullkomligt livrädd för bussars bagageutrymmen och en tant med udda självskadebeteende i Lichtenstein. Jonatan väljer dessutom att blotta sin naiva och lättlurade sida genom att lyfta fram tre (!) tillfällen senaste dagarna då han blivit ruskigt blåst! Ett gigantiskt lyxhus och en enorm dollarsumma har med det hela att göra. En man som tog i från tårna angående sin besvikelse över dyrare bröd har också fångat grabbarnas uppmärksamhet – och ett specifikt citat leder till en urspårad diskussion om hur den här fascinerande överreaktionskonungen kunnat vädra sin frustration angående andra, extremt odramatiska, händelser! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Glöm inte heller att lyssna i kapp tidigare avsnitt om ni missat dem! Puss och kram!

Thu, 10 Nov 2022 00:30:00 +0000

147. En pervers dvärg utklädd till ”Oompa Loompa”

Grabbarna djupdyker i det absurda vardagslivet för ”världens smutsigaste man”. Det finns, milt uttryckt, detaljer att golvas av! Man kikar också på den potentiella rättstvisten, eller framtida romansen (?), mellan Kanye West och Gunilla Persson. Hur hade Kim Kardashian reagerat om den havererande hiphopmiljardären gjorde den svinbrända Hollywoodfrun ”på smällen”? Det blir även en dissekering av de nya ministrarnas ”skelett i garderoben”. Hur jäkla astrista verkar de egentligen – och hur kan kommunalt avloppsvatten få en att bli sugen på en skyddsväst? Vi avhandlar dessutom en ordentlig samling superbisarra rubriker från Storbritannien – där de största idioterna till samhällsmedborgare ger tidningarna öppet mål vad gäller att trycka rejält på gaspedalen. Det bjuds på perversa dvärgar, att ha så snygga bröst att man är brandalarmskompatibel – och mycket mer! Hjärndött och dumt, precis som alltid! Glöm inte att dra med en kompis på glädjetåget – då blir vi så fruktansvärt glada!

Thu, 03 Nov 2022 00:30:00 +0000

146. Johan Pehrson skiter sönder Regeringskansliet

Fullpackat med hjärndödhet på glädjetåget – nu kör vi! Var befinner sig Sir Vääs – och vilka känslor har den omsusade kobrajakten på Skansen väckt hos grabbarna? Niclas har noterat en helt bisarr skillnad mellan svensk och brittisk politik. Inte alls så trist som det låter – och fantastiska exempel utlovas! Jonatan har fastnat för exceptionellt svaga anekdoter. Vilken är egentligen den sämsta som berättats i vårt avlånga land? En SVT-profil levererade nyligen en superhet kandidat, men når den hela vägen till ”seger”? Vi dissekerar dessutom en lokal radiostations märkliga syn på vad som är det absolut bästa med hösten innan det blivit dags att djupdyka i Johan Pehrsons ”skiter sönder toaletter”-aura. Kan det rentav vara så att det blir en intervju med Liberalernas partiledare om det privata ämnet – och vilka andra kändistarmar mår katastrofalt? Lika dumt och irrelevant som alltid – haka på!

Wed, 26 Oct 2022 23:25:00 +0000

145. Att bli ”en grönsak” – för 2 kg edamerost

Niclas befinner sig i en städskrubb och Jonatan ”in the middle of nowhere”, men glädjetåget avgår alltid med full gas! Ett klipp med en vrålsolig brud som brinner lite för mycket för något så trist som gröt för grabbarna in på märkliga mästerskap, idrotter och tävlingar. Bör schack och boxning kombineras? Är det rimligt att viga sitt liv åt att stryka kläder under bungyjumphopp? Vad käkar världens korvätarkung när han blir jättehungrig? Frågorna är många! Det blir dessutom en djupdykning i det spretiga ämnet ”raggningsrepliker”. Är alla brutalt usla, eller finns det faktiskt guldkorn – och vad har att vara mervärdesskattepliktig med det hela att göra? Snusk och finess må vara svårt att förena, men är det ens möjligt? Hjärndött och dumt – precis som vanligt!

Wed, 19 Oct 2022 23:25:00 +0000

144. Marcus Oscarssons rövlördag

Grabbarna är tillbaka i studion efter en vecka ”on the road” genom Sverige – och landar, med sin märkliga resa i bagaget, i en och annan slutsats. Väl inom Stockholms gränser så stötte Jonatan, chockerande nog, sedan på prinsessan Victoria i en park. Han trillade även över ett härligt klipp som för poddmakarna in på en diskussion om udda skrattanfall – och det bjuds på en rad delikata smakprov. Niclas har, å sin sida, noterat ett synnerligen oväntat namnbyte – och dessutom djupdykt i det smaskiga ämnet. Vilken kändis föddes, till exempel, som Lars Bengt Roland Johansson? Poddmakarna kikar också på Marcus Oscarssons bisarra lördagsmorgon. Hur hanteras den av hans pensionärstanter till följare, tro? Hjärndött och dumt – precis som alltid!

Wed, 12 Oct 2022 23:30:00 +0000

143. Pappa Yashimotos raseriutbrott

Vi är ute i svenska städer och spelar in en ny YouTube-serie och därför blir det ett lite kortare avsnitt än vanligt. MEN, vi vågar utlova en riktig glädjestund ändå. Vi pratar om våra besök i svenska städer som fått dåligt rykte, vädrar våra fördomar om länder från alla världens hörn och gottar ned oss i ett fantastiskt klipp från fransk TV. Åk med på glädjetåget och må lite bra!

Wed, 05 Oct 2022 23:30:00 +0000

142. Ciggutbrottet: ”Whåt dä fakk!”

Spänn fast er – nu avgår glädjetåget med raketfart! Niclas har gjort en djupdykning i den helt bisarra livsresan för mannen som kallats både ”världens mest tursamme” och ”världens mest otursförföljde”. Hur långt gick galenskapen – och varför känns det som att det är superskönt att falla 470 meter ner i en höstack? Jonatan har även tagit ett grepp om svenskarnas möten med älgar. Vi bjuds på en underhållande skara klipp, men det är dock två helt andra fenomen som fångar grabbarnas uppmärksamhet allra mest – och visst borde Jens Grill öppna ett gatukök där man kan köpa cigg? Poddmakarna dissekerar dessutom ett fantastiskt blogginlägg som på ett både idiotiskt och snudd på akademiskt sätt analyserar blågula ”white trash”-namn. Vilka är de allra värsta, egentligen? Hjärndött och oviktigt – precis som alltid!

Wed, 28 Sep 2022 23:30:00 +0000

141. Marabou RONK

Jonatan höll på att trilla av stolen när han nyligen stötte på en otrolig kvällstidningsrubrik – och den kan faktiskt vara startskottet på en helt ny era inom kändisvärlden! Vad tycker Thorsten Flincks granne om det hela, tro? Niclas har gjort en rejäl djupdykning i IKEA:s korvhaveri förra veckan. Vad ansåg gemene Facebook-svensk om prishöjningen på två kronor? Det blir dessutom en diskussion kring det senaste fuskryktet inom schackvärlden. Är nördarna verkligen så segersugna att de tar sin anal till hjälp – och vilket är idrottsvärldens mest bisarra mygelförsök genom tiderna? Vi kikar också på de konstigaste smaksättningarna på exempelvis chips, vatten, choklad och glass som nått butikshyllorna. Vilken given succé lyser dock fortfarande med sin frånvaro? Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!

Wed, 21 Sep 2022 23:30:00 +0000

140. Megakaoset på finska skithuset

Jonatan har varit på resande fot igen – och gjorde då en väldigt intressant upptäckt på en flygplatstoalett i Helsingfors. Det leder till en urspårad diskussion om diverse ljudeffekter som skulle göra succé på offentliga skithus. Niclas hajade till ordentligt när han såg bilder från de olika valvakorna – och landade i slutsatsen att det ändå är fascinerande mycket som skiljer de arketypiska väljarna åt, på en rad olika plan, beroende vilka man stöttar. Vi skapar därför exempel på den smittmässiga röstläggaren för varje parti. Namn, livshändelser, fetischer och mycket annat berörs! Grabbarna njuter dessutom av ”musikskatten” från en excentrisk man – som är både härligt usel och oerhört älskvärd – innan det blivit dags att djupdyka i de värsta tabbarna från polisutbildningen. De är faktiskt så bisarra att man baxnar! Urdumt och hjärndött – precis som alltid! Häng med!

Wed, 14 Sep 2022 23:30:00 +0000

139. Oväntade vallöftet – längre kebabrullar

Spänn fast er för en fartfylld åktur med glädjetåget! Niclas har stött på ett älskvärt parti som bjuder på både otroliga och unika vallöften. Handblåsor, Hem till Midgård, stryktipshets och McDonalds-personalen i Kållered är några av ”ämnena” de siktat in sig på. Jonatan har nåtts av en kristen skriva med oväntat sexuella sångtitlar. Har vi att göra med Sveriges snuskigaste församling, eller vad tusan är det frågan om? Det blir också en ny vända med felhörningar i kända låtar – och smått chockerande upptäckter görs! Varför förefaller det plötsligt logiskt att Eros Ramazzotti kommer flytta till Örebro, eller att Bert Karlsson vill stämma skiten ur Shakira? Extremt hjärndött och dumt – precis som alltid! Häng med!

Wed, 07 Sep 2022 23:30:00 +0000

138. Att måla könsorgan framför vrålande nazister

En svensk konstnärssjäl har tagit sig till Dortmund för att måla könsorgan på husväggar. Projektet verkar göras för att krossa de vidriga samhällsstrukturerna i Sverige. Allt om detta märkliga skeende får vi i ett radioinslag där hybris och public service-anda ställs mot varandra. I vagn 2 på glädjetåget bjuds det på fantastiska omklippta sägningar från våra svenska partiledare. Nooshi har fått dille på stora goa tomater, Jimmie Åkesson tappar det helt och Magdalena Andersson får stort jubel för sina planer för sensommaren. Avslutningsvis spånas det rejält på hur samma partiledare skulle kunna maximera sin personkampanj de sista dagarna innan valet. Lika hjärndött och irrelevant som alltid kan vi lova! Häng med!

Wed, 31 Aug 2022 23:30:00 +0000

137. Att spela ”skinnbanjo” – i ett kvartal

En svensk forskare hamnade nyligen i hetluften då det visade sig att han bränt skattepengar på att onanera som en dåre till vulgära serietidningar i flera månader. Grabbarna djupdyker i den bisarra nyheten – och kikar även på en rad starka reaktioner. En narkossköterska har dessutom satt nytt rekord i att ”kompa ut” på märkligast sätt. Det leder till en lista över de yrken som det känns som att man kan vara fullkomligt usel på – utan att någon märker det. Diskussionen får, bland annat, studion att tillfälligt förvandlas till en psykologmottagning. Jonatan har också stött på en politiker som hanterar en skandal på ett ytterst intressant sätt. Han verkar i alla fall inte avsky pinsam tystnad. Niclas har, å sin sida, kikat på vad invånarna i landets tråkigaste kommun anser är deras starkaste ”säljargument”. Det är inte så att man baxnar, direkt – även om en urgammal kärring fångar poddmakarnas fulla uppmärksamhet. Häng med på en åktur längs hjärndödhetens underbara räls!

Wed, 24 Aug 2022 23:30:00 +0000

136. Lönnmördarkannibalen Siv

Alla ombord på glädjetåget? Bra, då gasar vi! Niclas har trillat över den sannolikt roligaste säljannonsen i vårt lands långa historia. Den avnjuts och detaljstuderas innan det blivit dags att kika på de märkligaste sakerna som folk försökt bli av med på nätet. Jonatan har, å sin tur, hittat både svinstarka och ursvaga berättelser från när vanliga ”Svenssons” träffat en kändis. Vad får egentligen grabbarna att må bäst? Det blir dessutom en vända förbi de nya accessoarer, eller stilar, man hade velat se en rad svenska celebriteter anamma innan en uteliggare från Stockholm levererar den mest urspårade intervjun i mannaminne. Kungen, miljontals ton knark, kannibalism, controllern Ulf på Handelsbanken, vidriga orgier och mycket annat avhandlas. Lika hjärndött och irrelevant som alltid! Häng med!

Wed, 17 Aug 2022 23:30:00 +0000

135. De låga förväntningarnas konung

Niclas vädrar sin labila sida efter en incident i tunnelbanan innan det blivit dags att åter igen rikta fokus mot Joe Bidens extrema virrighet. Nya fadäser har inträffat sedan förra vändan om USA:s president – och en hemlig fusklapp, som absolut inte var tänkt att nå allmänheten, dissekeras ordentligt. Jonatan har, sin vana trogen, dykt ner i lokalradiostationernas härliga arkiv och hittat en del guldkorn från sommaren. Starkt nyhetssvep utlovas – bland annat om hur man kan uttala ordet ”gavel” i Värmland! Därefter konstateras det att en svensk kändis – genom ett nio år gammalt inlägg på sociala medier – bör förfoga över den eviga världsmästartiteln i ”låga förväntningar”. Grabbarna spånar, i ett av poddens hittills märkligaste segment, vidare på ämnet – och det landar i fullständig dårskap och upprepade skrattattacker! Det blir dessutom en sönderknarkad kärring som med sin gränslöst usla sångröst gjort succé på nätet – och nu ställs mot originallåtarna. Något av det mest makabra man hört i musikväg, men likväl sanslöst underhållande! Så hjärndött och irrelevant som det nog bara kan bli! Haka på, älskade vänner!

Wed, 10 Aug 2022 23:30:00 +0000

134. Herr Bomb

Niclas befinner sig på semester mitt ute i skogen och kan rapportera om både getingstick och att få hybris på en åkgräsklippare. Jonatan har djupdykt i den bisarra dundernyheten om en svensk handbollstränare som skapade kaos på Köpenhamns flygplats genom att skämta om att han hade med sig en bomb. Vilka hade varit de optimala namnen att ha i passet där och då – och hur hade det här klantarslet levererat som sprängningstekniker? Grabbarna kikar dessutom på en rad märkliga fall som landat i löneavdrag. Vad verkar oväntat accepterat att en polis gör – och vad är det kanske värsta man kan hitta på hos Försäkringskassan? Det hela landar i att poddmakarna också överväger att försöka skapa en ny myndighet – som har ”att höfta” som främsta arbetsmetod. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Haka på!

Wed, 03 Aug 2022 23:30:00 +0000

133. Sluta tjata om trosor, MARTIN!

Dags att ta en paus i sommardvalan för en underbar tur med glädjetåget! Grabbarna kikar på hur kända en rad ”kändisar” egentligen är – och vem känns mer känd för att han är känd än för vad han faktiskt har gjort inom sitt gebit? Det blir även en rejäl djupdykning i sådant som aldrig skulle kunna få svenskar kåta. Vad är egentligen det osexigaste som finns – och vilka är Jonatans visdomsord angående Viagra-användande? Poddmakarna tar sig dessutom an den excentriske artisten Pontiak Johanzons unika låtskatt. Här snackar vi inte direkt svaga titlar! Niclas kör också en ny fördomslista – nu om personer som helt enkelt heter Martin. Intresse för trosor, ugnshantering och kroppsbehåring är några av ämnena som involveras! Lika hjärndött och irrelevant som alltid! Haka på!

Wed, 27 Jul 2022 23:30:00 +0000

132. Kalsongfunderingen som gör Ullared strömlöst

Semester hit och semester dit – här avgår en vital och hjärndöd resa med glädjetåget som ingen får missa! Niclas har snubblat över en undersökning om svenskarnas mest omtyckta ovanor i hemmet. Inte helt oväntat så råder det skilda åsikter om svaren – och det är nära att spåra ur totalt när superämnet sophantering åter kommer på tal. Jonatan kör också ett rubrik-quiz efter att han själv levererade som en kung när poddkollegan utsatte honom för ett sådant för en tid sedan. Hur går det nu? Det blir dessutom en fördomslista om folk som återkommande och gärna åker till Gekås/Ullared. Varför kan det lätt bli strömavbrott i hela varuhuset för att kalsonghandlande Conny blir spritsugen? Vi kör även en vända förbi det hypotetiska scenariot att man behöver slåss till döden mot en historisk person. Vem hade man valt som kombattant? Dumt och irrelevant – precis som vanligt! Häng med!

Wed, 20 Jul 2022 23:30:00 +0000

131. Expertens banbrytande supertips – använd Google

Vi är mitt i sommaren, men glädjetåget tar inga tramsiga semesteruppehåll! Båda grabbarna har nyligen rattat varsitt bröllop, vilket leder dem in på en extremt slirig Kjell Bergqvist och en dunderreligiös vigsel som kapades av Hemglass. Man kikar även på udda ställen att gifta sig på. Kan McDonalds betalningslucka eller en halvdan återvinningscentral anses vara heta alternativ? Motorsågen plockas sedan fram när poddmakarna skärskådar Sveriges överlägset sämsta ”expert” – som Jonatan dessutom försöker bräcka. Det har därefter blivit dags att resonera kring vilka siffror kopplat till ens liv som man hade velat addera en nolla till. Vad känns, till exempel, mest lockande av att ha 250 semesterdagar eller att urinera drygt tre liter per tillfälle? Det blir också en djupdykning i sådant som är mysigt, men som inte borde vara det. Benbrott, korkade gubbar och feber är självfallet några av ämnena som kommer på tal. Hjärndött och irrelevant – precis som vanligt!

Wed, 13 Jul 2022 23:30:00 +0000

130. SÖK HJÄLP!!!

SAS-piloternas omtalade strejk sätter tonen för veckans snack – och grabbarna resonerar, helt utifrån magkänsla, kring den bisarra situationen. Man kikar dessutom på en rad andra yrkeskårers potential gällande att elda i gång en liknande megakonflikt. Varför fylls plötsligt studion av en gränslös vördnad för just busschaufförer? Jonatan kör också ett segment om när rösten sviker och vi bjuds på en helt otrolig berättelse från verkliga livet. Brutal rännskita och urusla stämband är involverat. Niclas gör även en djupdykning i Joe Bidens enorma virrighet. Hur nära total senilitet är världens mäktigaste man egentligen? Smått chockerande exempel utlovas! Hjärndött och oviktigt – precis som vanligt! Missa inte heller att prenumerera på podden. Det hjälper dig att märka när nya avsnitt släpps, vilket annars är skrämmande lätt att missa under semestern!

Wed, 06 Jul 2022 23:30:00 +0000

129. Att bända loss en Foodora-ryggsäck

Ny torsdag = ny hjärndöd podd! Niclas har varit på resande fot igen och då noterat en ganska ocharmig och återkommande tanke hos sig själv. Vi reder ut huruvida den är vidrig eller bara rimlig. Jonatan djupdyker i den skyhöga sommartemperaturen och ger förslag på vilka jobb som absolut inte hade passat hans värmehatande tramskollega under årets hetaste veckor. Det hela landar i en urspårad diskussion om en avsvimmad fysiker från Lichtenstein – och ett brutalt skrattanfall. Vi bjuds även på en kämpande reporter som går en ”duell” mot en värmlänning som inte anser att 920 grader är så värst mycket. Det blir dessutom en vända förbi en svensk kille som är helt otrolig på att göra svåra ljudeffekter med munnen – och grabbarna ger sig, av någon superdum anledning, på att försöka bräcka honom. Det avhandlas också en lista över extremt gubbiga beteenden som nog skrämmande många kan relatera till. Häng med på en oviktig tur längs glädjetågets härliga räls!

Wed, 29 Jun 2022 23:30:00 +0000

128. Ett suveränt ”glory hole” i centrala Småland

Midsommar är på ingång! Vad tycker grabbarna egentligen är det bästa och sämsta med den supersvenska högtiden? Jonatan lyfter ett specifikt ämne kring det hela, vilket leder till ett nytt quiz som Niclas inte direkt hanterar med bravur! Man blir dessutom abrupt avbrutna av en småsur kändissexolog – och vi bjuder på hela skitsamtalet. Det blir sedan en ordentlig djupdykning i en lite udda killes gränslöst smala intresse. Älskvärt som tusan, även om det finns några delar att ifrågasätta. Brevbärare i Polen bör, hur som helst, vara hans drömjobb! Poddmakarna försöker sedan förstå sig på fiske och tar givetvis hjälp av en rad dunderklipp. På något märkligt sätt landar diskussionen i ett gigantiskt ”glory hole” i lilla Sävsjöström. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på veckans avgång med glädjetåget!

Wed, 22 Jun 2022 23:30:00 +0000

127. Flämtande politiker & perversa soptunnor

Ruskigt bra fart på glädjetåget den här veckan – bara att hoppa på! Jonatan har upplevt den kanske mest bisarra helgen i sitt liv. Svensexor och svenska ministrar är involverade! Niclas har tagit fasta på dundernyheten att Malmö investerat i soptunnor som ger skräpkastare ett sensuellt budskap som tack. Grabbarna har starka åsikter angående det hela, är inte överens – men finner stort nöje i att spekulera vilt kring vilket nästa steg skulle kunna vara! Det blir dessutom en djupdykning i när det skitit sig rejält för politiker – och i synnerhet ett klipp bidrar till snudd på rekordgod stämning i studion! Vi bjuds även på en lista över saker eller fenomen som folk bara måste SLÄPPA nu! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!

Wed, 15 Jun 2022 23:30:00 +0000

126. Kungens osannolika rabattkod

Ny tur med glädjetåget! Carl XVI Gustafs tal på nationaldagens blev en snackis – och vi kikar på vilka oväntade utspel från kungen som hade fått oss att må ruskigt bra. Sponsring, dyra lån och kontorsutrymmen är några av ämnena som vore svinkul om statschefen lyft! Niclas grillar därefter sin poddkollega kring hur mycket pengar som krävts för att han skulle ställt upp på en rad hypotetiska skräckscenarion. Det blir nästan dummare än vanligt! Jonatan har även nåtts av den inte alltför hemska infon att det faktiskt finns människor som bokstavligen dött av skratt. Är det rentav drömsättet att ”ta ner skylten” på – och när var en av grabbarna nära att stryka med av just den här anledningen? Det blir dessutom en rejäl djupdykning i korkade recensioner från olika resesajter. Folk är inte riktigt kloka! Hjärndött och härligt – precis som alltid! Häng med!

Wed, 08 Jun 2022 23:30:00 +0000

125. Tegnells brutalt osexiga gåtor

Niclas är risigare än kanske någonsin tidigare efter en rad festdagar, men finner ändå viss livsglädje i en serie märkliga händelser under en tågresa med dårsällskap. Jonatan har blivit helt ställd av TV4:s superkonstiga ”Fångarna på fortet”-påhitt – och det hela landar i en rätt urspårad diskussion om vem man egentligen hade velat se som Fader Fouras. Grabbarna dissekerar dessutom den bisarrt luddiga tårtningen av konstverket Mona Lisa innan det blivit dags för att åter igen ”njuta” av lokalradiohaverier. Det blir även en djupdykning i fantastiska förolämpningar! Vem är egentligen vassast i Sverige på ämnet – och vilka är poddmakarnas taskiga favoriter? Ett korkat brödrapar från Norrland har ett viktigt finger med i spelet! Lika hjärndött och dumt som alltid! Häng med!

Wed, 01 Jun 2022 23:30:00 +0000

124. Tillstånd: 177 ton glömska

Det blir omgående full fart i veckans avgång med glädjetåget då Niclas lättar sitt hjärta om en traumatiserande upplevelse på ett byggvaruhus. Det gick inte helt smidigt när han som superohändig hemfixar- och verktygsallergiker försökte smälta in bland altanplanerande pappor och oförstående personal. En korvkiosk fick agera social räddningsplanka. Jonatan har, å sin sida, roats av en SVT-tabbe om något så unikt som zucchinirelaterad ilska. Det blir även, nu när apkoppor nått Europa, en djupdykning i vilka djur man vill/inte vill ha smittor uppkallade efter eller härstammande från. Vad lockar grabbarna mest av blåvalsalzheimer, giraffinfluensa eller hyenans syndrom? Vi bjuds dessutom på en sjungande man med otroligt mörk röst som endast ger sig på låtar som inte alls bör passa hans dunderdjupa stämma. Hjärndött, irrelevant – och förhoppningsvis härligt! Haka på!

Wed, 25 May 2022 23:30:00 +0000

123. En pervers arapapegoja från Tomelilla

Är inte skånska en himla svårförstådd och halvjobbig dialekt? Det frågar sig grabbarna i veckans avgång med glädjetåget – och försöker, på sitt eget lilla sätt, fylla en oviktig ”forskningslucka” på ämnet. Poddmakarna har också stött på ett dunderklipp som dels bjuder på ursinnigt raseri, dels en envis surgubbe – två fenomen man älskar. Den rivige dårens fascinerande humörresa dissekeras med stor glädje! Det blir dessutom ett nytt ”quiz” inom ett ämne som Niclas absolut inte bemästrar. Ångest och ursvag leverans utlovas! Vi kikar även på svenskans vackraste ord – som faktiskt är utsedda. Vilka bör elimineras – och vilka bör hyllas betydligt mer? Lika hjärndött som vanligt – haka på!

Wed, 18 May 2022 23:30:00 +0000

122. Heather Öberg & Mohammed Johansson

Niclas har varit i väg på en ruskigt dekadent helg i Västervik och blivit tokgolvad – av en hel rad anledningar. Superprofiler träffades! Han har dock även hunnit med att den senaste tiden bli skogstokig på – och ganska fascinerad av – klimataktivistdårarna som drar ett löjets skimmer över en allvarlig fråga. Det blir dessutom en djupdykning i Sveriges vassaste ”kulturkrocksnamn”. Varför är de så jäkla roliga, egentligen? Hjärndött, oviktigt och skrattfyllt! Haka på!

Wed, 11 May 2022 23:30:00 +0000

121. Amanda ställde sig på våg – som sprängdes

Jonatan chockar sin poddkollega med att han blivit uppringd av P4 Sjuhärad och ställt till med halvrisig stämning i deras mysiga morgonprogram. Starka exempel utlovas – i synnerhet kring radiokanalens senaste ”mästerverk” om en udda likkista. Niclas har dessutom samlat på sig ett gäng helt bisarra rubriker – och kör ett ”quiz” gällande vilka av dessa som är riktiga eller påhittade. Det blir även vända förbi en rad svenska kändisar och vilka yrken de troligen haft som ”vanliga Svenssons”. Babben Larsson, E-Type och Johan Glans är några av de som grabbarna spetsar in sig på! Hjärndött och oviktigt – precis som alltid! Häng med på en härlig tur med glädjetåget!

Wed, 04 May 2022 23:30:00 +0000

120. Stoppa pressarna: Oden bor granne med ett tungt rör

Jonatan har stött på en sensationell rad urusla radionyheter från den senaste veckan. De måste givetvis dissekeras! Det blir allt från att bo granne med ett rör till att vara så avmätt det nog bara går. Niclas levererar dessutom, med valborg runt hörnet, en ny fördomslista – som riktar in sig på de personer som brinner för studentkulturen, gärna glider runt i färgglada overaller och går på ”nation”. Vi berör, bland annat, deras oväntade namn, udda favoritsamtalsämnen och tröttsamma efterfesttendenser. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!

Wed, 27 Apr 2022 23:30:00 +0000

119. Att bli vrålkränkt – av tuggummi och 20-lappar

Jonatan är hemma från ytterligare en resa – och delar med sig av ett bisarrt möte med en semesteralkis vars udda flygplatsrutiner verkligen piggar upp. Niclas är, å sin sida, rasande över att kortklippta kulturtanter dränks i forskningspengar för att ”vara troll” i skogen. Den flummigaste formuleringen som kanske någonsin yttrats i Sverige skärskådas – och hur kan det hela få superentreprenören Elon Musk att lägga ner sina världsbolag för att i stället leka med barkbåtar i östra Småland? Grabbarna djupdyker också i sådant som känns taskigt, men som egentligen inte är det. Det blir allt från övertramp i omklädningsrum till brutala hån i kollektivtrafiken och den värsta frågan du kan få efter ett frisörbesök. Vi välkomnar er till veckans hjärndöda och irrelevanta avgång med glädjetåget!

Wed, 20 Apr 2022 23:30:00 +0000

118. Cigg, energidryck & nätpoker = ”sund ekonomi”

Icke-nyheten att Filmstaden vill att deras kunder ska köpa sitt godis på biografen fick enormt utrymme i veckan. Niclas vädrar en tydlig åsikt om det här – och Jonatan har kikat på andra händelser som är smått bisarra att medierna gått loss på. Det blir därefter en djupdykning, av sällan skådat jätteslag, i de värsta Lyxfällan-fallen. Inte helt oväntat, så spårar det ur när grabbarna sätter tänderna i självförvållat mörker och vuxna människor som knappast har en framtid inom Mensa. Man lanserar, på ämnet, dessutom helt nya grundpelare till en sund privatekonomi (ironi kan förekomma). Grabbarna kikar också på de mest häpnadsväckande och bisarra svenska punkbandsnamnen. Det blir inte svagt, om man säger så! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på veckans avgång med glädjetåget!

Wed, 13 Apr 2022 23:30:00 +0000

117. Sveriges mest älskvärda surk*k

Grabbarnas 1 april-skämt om Carl XVI Gustaf blev en riktig succé – och i veckans podd så kikas det på de roligaste reaktionerna som dök upp. Andreas ”Lillen” Lillhannus var, sjukt nog, en av de som gick på spektaklet. Vi bjuder på ett smyginspelat telefonsamtal kring det hela med den pantade åsnan. Det blir även en återblick på några av de vassaste blåsningarna genom åren från den här humorhögtiden. Jonatan har sedan djupdykt i ämnet ”surgubbar”. Vilka är de värsta som nätet samlat på sig? Vilket megautbrott är härligast? Varför är de lite charmiga? Niclas smäller dessutom till med en ny fördomslista – och den här gången är det folk som bor i Stockholms innerstad som ”kastas under bussen”. Hjärndött, irrelevant och tramsigt! Haka på!

Wed, 06 Apr 2022 23:30:00 +0000

116. Julvärdar pippar ungt

Folkkäre och värdige Tareq Taylor, 52, har trillat ner i en superklassisk ”kändis-fälla”, vilket roar poddmakarna något oerhört. Det leder också till en skvallerdoftande djupdykning i en rad andra svenska celebriteters privatliv. Grabbarna kör även en vända förbi Will Smiths gigantiska hjärnsläpp på Oscarsgalan, men det finns en annan ”skandal” som faktiskt får dem att må ännu bättre. En polare till Niclas drog dessutom nyligen till med ett omoraliskt genidrag, men vilka fler sådana kan vara värda att ta till sig? Vi kikar på en rad ”lifehacks” som ni alltså inte bör testa. Hjärndött och irrelevant! Haka på!

Wed, 30 Mar 2022 23:30:00 +0000

115. Putin befinner sig inte i Borås

En berusad Jonatan är på skidsemester i Österrike – och råkade direkt ut för ett missöde, vilket inte direkt får hans poddkompanjon på dåligt humör. Niclas har, å sin sida, trillat över en rad idiotiska händelser/nyheter med koppling till Ryssland och Putin som bara måste avhandlas. Det leder, bland annat, till att man djupdyker i extremt svaga bojkotter och det icke-existerande omdömet hos en pappa från Halland. Det blir dessutom en diskussion om Robinson-deltagares ”personliga saker” som får tas med till ön. En del val är helt geniala, andra fullkomligt urusla. Vad hände, förresten, när en av grabbarna sökte till den klassiska reality-serien? Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med!

Thu, 24 Mar 2022 00:30:00 +0000

114. Moskén på Bacongränd 666

Niclas är hemma från Kanarieöarna och har med sig ett antal märkliga händelser i bagaget. De involverar allt från en fyrkant med två brittiska bögar till ett svenskt kändismöte och en helgalen tyska. Jonatan har dessutom tagit fasta på att flera länder nu byter namn på vägar vid ryska ambassader för att stötta Ukraina – och vi kikar på hur den här trenden hade kunnat tas vidare inom Sverige för att ”peka finger” åt en rad profiler och skandaler. Det blir även en djupdykning i världsartister vars musikaliska skicklighet åldrats på ett bedrövligt sätt. Hjärndött och superirrelevant. Häng med på veckans tur med glädjetåget!

Thu, 17 Mar 2022 00:30:00 +0000

113. Niclas är full på Kanarieöarna

Niclas är ute och flänger igen. Den här gången spelar han in, aningen berusad, från Kanarieöarna. Det blir självfallet då en ny fördomslista kopplad till den super-svenniga semestern! Allt från grillchips till ordvalet ”kärring” berörs. Jonatan har dessutom stött på en genial busringningsidé som verkar ha gått alldeles för många förbi – och bjuder på en rad otroliga exempel! Vi ställer också ena poddmakarens farsa mot väggen gällande en exceptionellt irrelevant fråga! Hjärndött och oviktigt – precis som vanligt!

Thu, 10 Mar 2022 00:30:00 +0000

112. Frieri med rännskita på McDonalds

Niclas har stött på en rad roliga detaljer i samband med Thorsten Flincks senaste genidrag – och bjuder sedan på en djupdykning i gränslöst oromantiska och direkt misslyckade frierier. Det blir allt från brutala diarréattacker till osexiga Excel-tabeller och mycket annat. Jonatan lyfter därefter fram tre bisarra dundernyheter från den senaste tiden som inte alls fått den uppmärksamhet som de förtjänar. Det blir inte direkt svagt! Grabbarna kör dessutom ett udda ”quiz” som behandlar några av de mest välkända rösterna i Sverige. Kan du sätta när man brukar höra dem? En skön dos av hjärndött och oviktigt trams – precis som alltid!

Thu, 03 Mar 2022 00:30:00 +0000

111. Härliga stånd i Rättvik

Alla ombord? Bra – då släpper glädjetåget på bromsen! Jonatan sjösätter namnquizet ”travhäst eller kändisbarn”, vilket leder till både glädje och frustration i studion. Niclas har, efter ”usel engelska”-segmentet för två avsnitt sedan, fått kontakt med Sveriges kanske mest älskvärda kommunalråd – Mariestads Johan Abrahamsson – och grabbarna bestämmer sig för att slå honom en signal. Det blir konfrontativt språkförhör, en chockartad överraskning, diskussion kring förra veckans tankar om småstadsbor – och en sommardejt som styrs upp. Därefter kör vi en ny lista med fördomar – den här gången om personer som bär mössa ovanligt ofta. Het debatt utlovas! Det blir inte heller svaga kontraster när världens nog proffsigaste och absolut sämsta reporter ställs intill varandra. Vad har då härliga stånd i Rättvik med rikets BNP att göra? Hjärndött och oviktigt – precis som vanligt! Haka på!

Thu, 24 Feb 2022 00:30:00 +0000

110. Att ”handla konst” på Dollarstore i Sveg

Spänn fast säkerhetsbältena – en ny åktur med glädjetåget står på schemat! Veckans avsnitt inleds med en diskussion om att upplägget för framtida inspelningar av podcasten eventuellt behöver ses över på grund av Jonatans vikt – något Niclas inte direkt mår piss av. Det blir därefter en kort debatt om ”Alla hjärtans dag” innan vi djupdyker i smärtsamma upplevelser kopplade till det som ska vara en så romantisk tradition. Vi kör också en hjärndöd lista över fördomar om folk som bor i småstäder – och lyssnar även på några svenska ”busringningar” som bör gå till historien. Det blir inte svagt! Lika dumt och oviktigt som vanligt – häng med!

Thu, 17 Feb 2022 00:30:00 +0000

109. En hamsters makalöst naturliga död

Efter en glädjefylld tågförsening i helgen kom Niclas på sig själv med att yttra något av det absolut plattaste som går. Det leder till en djupdykning i klassiska och intetsägande klyschor. Hur usla är de egentligen? Jonatan har dessutom nåtts av att en välkänd komiker totalsågat podden. Halvdan replik utlovas. Det blir sedan ett ”race” mellan Ericssons VD och Mariestads kommunalråd om vem som har roligast engelska. Den ena kombattanten har en smått unik stil som är gränslöst älskvärd. Vi kikar även på ”sakerna ingen någonsin har sagt” – och landar, till exempel, i diskussioner om elektrikers namn, en barrunda i Flen och en hamsters exceptionellt naturliga död. Dumt, hjärndött och irrelevant! Häng med!

Thu, 10 Feb 2022 00:30:00 +0000

108. Vaccinmissbrukaren Inge Waxin

Ny avgång med glädjetåget i hjärndödhetens tecken! Grabbarna har överösts med det komiska faktum att det finns en vaccinälskande gubbe som heter Inge Waxin. Det hela måste givetvis redas ut. Jonatan har, i samband med Sveriges megasuccé i EM-handbollen, även stött på en sjukt rolig ”tidningstabbe”, vilket leder till en djupdykning i fler superexempel på ämnet då det gick käpprätt åt skogen. Det blir inte direkt svagt! Niclas utsätter därefter sin poddkollega för de svåraste och mest bisarra ”pest eller kolera”-frågorna som nätet fått fram innan det blivit dags att charmas av att ett gäng norska dårar druckit perversa viner och fått vidriga elchocker. Dumt och oviktigt – precis som alltid! Häng med, älskade vänner!

Thu, 03 Feb 2022 00:30:00 +0000

107. Att döpas till Ahmeds Kiosk

Känner du dig deppig, trött, sur, eller bara sugen på en hjärndöd stund? Då levereras här ”medicinen” i form av en härlig tur med glädjetåget! Nytt år betyder att det blivit dags att se över vilka namn som Skatteverket nekade under 2021. Folk är, som bekant, inte riktigt kloka! Bisarra exempel utlovas – och det kan vara så att grabbarna glider in på riksbanksspåret igen. Jonatan har sedan låtit sina tankar flöda fritt efter nyheten att en man ganska nyligen fick ett grishjärta inopererat. Vilka mer ”kroppsdelar” från djurriket hade man önskat att det gick att använda sig av framöver? Efter förra avsnittet har ena poddmakaren dessutom fått vatten på sin kvarn gälande en märklig tes – och det leder till en djupdykning i de märkligaste och mest komiska allergierna som finns. Dumt, oviktigt och idiotiskt! Häng med! 

Thu, 27 Jan 2022 00:30:00 +0000

106. Ryssland värvar Sveriges mest nasala röst

Dags för en ny och hjärndöd tripp med glädjetåget! Niclas har fått för sig att en del falanger av människor tenderar prata på ett visst sätt – och låter sin magkänsla kring ämnet, genom en rad exempel, gå upp i kamp mot Jonatans skepsis. Den sistnämnde har sedan djupdykt i Evert Taubes förvånansvärt dekadenta liv. Det blir inte direkt dålig stämning när det visar sig att den så folkkäre musikern och författaren var urusel på att hantera sin privatekonomi. Det landar i en urspårad diskussion om vilka kändisar poddmakarna helst hade sett på Sveriges sedlar. Är det rentav så att gränslöse Taube retroaktivt borde tilldelas Nobelpriset i ekonomi, eller försöka återupplivas för att ta över som riksbankschef? Det blir även en vända om personer som talar brutalt snabbt. En av grabbarna utmanas då också i att försöka bräcka världsmästaren. Det går, kan vi avslöja, inte speciellt bra. Dumt, idiotiskt och oviktigt! Häng med!

Thu, 20 Jan 2022 00:30:00 +0000

105. Sveriges tråkigaste 6-åring

Känner ni den hjärndöda vibben i luften? Ett sprillans nytt avsnitt av Sveriges mest oviktiga och idiotiska podd finns ute i etern! Jonatan har åkt på omikron och gör sig halvredo för ett svandyk från balkongen. Han kan dock trösta sig med ett märkligt klipp från travets värld då en älskvärd gubbe gavs utrymme för sina ganska risiga djurimitationer. Niclas har fastnat för en fängslande nyhet om Runar Sögaard – och den leder till en stark tes om Carolas ex, vilket för poddmakarna in på dårskapen han kan tänkas ställa till med framöver. Diskussionen når urspårade nivåer – framför allt kring norrmannens uppenbart gränslösa vurm för just text-TV och 50-öringar. Det levereras dessutom en ny, upphottad form av musikquiz. Hur uruselt blir resultatet den här gången, tro? Haka på glädjetåget längs irrelevansens underbara räls!

Thu, 13 Jan 2022 00:25:00 +0000

104. Brutal eksem av sin miljonlön

Jonatan har spytt in 2022 och Niclas har gått i gång på raketer! Under årets första avgång med glädjetåget avhandlas dessutom urusla och underhållande bortförklaringar från den senaste tiden. Frågan är dock vad dessa har att göra med det pengakåta styrelseproffsets kortisonfyllda pool. Det blir även ljudeffekterna man velat ha när erektionen slår till – och poddmakarna kan inte hålla sig från att föra in ett par kändisar i diskussionen. Vi njuter också av en superljus (?) tågfanatiker med en slående fäbless för tutors läten. Varför bör nästan alla vara avundsjuka på honom? Det blir därtill givetvis även en hel del annat hjärndött, oviktigt och dumt! Häng med!

Thu, 06 Jan 2022 00:30:00 +0000

103. Den som skrattar förlorar Awards 2021

Vi välkomnar det nya året och tar adjö av det gångna genom att skärskåda de svenska ord som tillkommer 2022. Vad tycker Niclas och Jonatan, som också kommer på ett antal egna termer, om ”domedagsskrollande”, ”svinna”, ”fono” och andra färska glosor? Heta känslor utlovas! Det blir även en storslagen prisutdelning – vi kan kalla det ”DSSF Awards 2021” – som sätter varmt ljus på en del av de stjärnor som under det senaste jordsnurret lyfts fram och på olika sätt bidragit i podden. De tunga kategorierna är ”årets mest överbetalda”, ”årets mest älskvärda”, ”årets mest kvävda kåthet”, ”årets mest obrydda”, ”årets namn” samt ”årets profil”. En av grabbarna berättar dessutom om en supermärklig busringning som han åkte på från en halvgalen kändis i veckan. Hjärndött, idiotiskt och oviktigt! Skåla in det nya året ihop med oss!

Thu, 30 Dec 2021 00:30:00 +0000

102. Gubbjävelns juliga hängbröst

Julen är här – och vad passar då inte bättre än att lyssna till en sällskapssjuk och finländsk man som, inför öppen ridå på Niclas gym, berättar om sina hängbröst, sexvanor och inte direkt ljusa färjeresa, tillika fiaskoförhandling, med en rysk prostituerad. Grabbarna tar sedan ”tempen” på vilka jultraditioner runtom i världen som kan anses mest knäppa i kontrast till hur vi vanligtvis firar här i Sverige. Kreativiteten (för att använda ett snällt ord) vet, på sina håll, inga gränser! Jonatan ger sig dessutom, efter På Spåret-vändan i avsnitt 99, på ett nytt försök gällande att sätta dit sin medpoddare i quiz-format. Nu på ett ämne som Niclas direkt avskyr. Det blir en salig blandning av superchansningar, gränslös frustration och välmående hos frågeställaren. Hjärndött och oviktigt – precis som alltid – så kickstarta nu julhelgen ihop med två riktiga tomtar!

Thu, 23 Dec 2021 00:30:00 +0000

101. Thorsten Flincks juliga genidrag & plastikopererade kameler

Vi anar en härlig nytändning hos poddmakarna när man tar ett kraftfullt avstamp från 100-avsnittsstrecket! Niclas har djupdykt i detaljerna bakom ett Facebookinlägg från Thorsten Flinck om att han hyr ut sig själv som tomte i jul. Vilken är den maximala summan som den älskvärde dåren kan dra in? Hur kan den omtalade skådespelaren tänkas spendera ”lönen”? Vad, i det hela, får oss att må allra bäst? God stämning utlovas! Jonatan har dessutom stött på ett bisarrt fenomen i Saudiarabien – en skönhetstävling för kameler. Några deltagare har nu ertappats med fusk, men varför kan det inte anses som annat än fullkomligt rimligt? Diskussionen spårar ur en aning, men en akut plastikoperationsresa, supersäckiga pucklar och Guds tidelagstankar landar faktiskt som helt naturliga samtalsämnen kring frågan. Det blir också en smärtsam rap i regionfullmäktige – och världshistoriens mest oväntade trekant. TV4 och värmländsk lokalradio fyller båda en bärande roll vad gäller det sistnämnda. Dumt, idiotiskt och hjärndött! Haka på när vi dundrar iväg längs irrelevansens underbara räls!

Thu, 16 Dec 2021 00:30:00 +0000

100. Lillen & Granis gästar!

Vi firar HUNDRA jäkla avsnitt av Sveriges – kanske och förhoppningsvis – mest hjärndöda podd genom att Lillen och Granis, från våra skämtklipp på Facebook och Youtube, är med som efterlängtade gäster! En av Andreas-inhopparna berättar om ödesdigra fyllemisstaget, på en märklig tillställning, som nu gör honom halvt ”funktionsvarierad”. Det är även hög tid att utse världshistoriens mest bisarra sammanträffande eller tillfällighet. Flera är så sjuka att man nästan får panik! En ”Så mycket bättre”-deltagare, tillika stor musikprofil, har valt att skicka in ljudfiler med egenupplästa vitsar till ”Den som skrattar förlorar”. Vi dissekerar dels materialet, dels den smått chockerande inlevelsen. Grabbarna djupdyker dessutom i listan över de kändisar som svenskarna helst vill bjuda till sitt julbord. En del val är direkt katastrofala – och en egen, mer intressant, sammansättning diskuteras ivrigt fram. Dumt och idiotiskt! Haka på när vi firar 100 oviktiga podcasts!

Thu, 09 Dec 2021 00:30:00 +0000

99. På spåret och tacos vs. dekadens och pommes

Niclas ligger råttbakis i en säng i Las Vegas efter ytterligare en blöt afton och tvingas in i en obekväm situation han inte är helt nöjd med. Senare berättar han om sin eskapader i staterna. Barbesök i mängder, tonvis av original-möten samt sena kvällar i USAs mest tragiska hålor.

Thu, 02 Dec 2021 00:30:00 +0000

98. Jackpot i Vegas & magstarka kontaktannonser

Om du lyssnar på detta avsnitt dagen det släpps, så sitter nog solhataren Niclas samtidigt i världens soligaste stad och svär över värmen med en stor öl i näven. Eftersom han ska leva rövare på USAs västkust ett par veckor så blev detta ett lite kortare, ”bunkrat” avsnitt, men där det i vanlig ordning bjuds på hjärndött trams. Niclas har hittat en ny stjärna på imitatörs-himlen, Jonatan har grottat ned sig i galna kontaktannonser och vi lyssnar också på märkliga ljud som kan tolkas på flera sätt! Mycket nöje!

Thu, 25 Nov 2021 00:30:00 +0000

97. Bingo-Mohammed

Som en avrundning på hans tid som statsminister blir det inledningsvis rejält fokus på Stefan Löfven i veckans avsnitt. Niclas har hittat en rad fantastiska – och rätt grova – omklippningar som placerar den tidigare sossepampen i en svinkul kontext medan Jonatan, bland annat, pressar sin poddkollega på de genuina känslorna nu när regeringschefen ska bytas ut. Ser grabbarna rentav likheter mellan Trump och Löfven? Det blir dessutom en djupdykning i Bingolotto – och Niclas har en rad spaningar kring det pensionärsdoftande programmet. En av dessa får dock Jonatan att tappa fattningen helt. Vi testar även om ”alla barnen”-skämt fortfarande kan vara roliga. Enorm skepsis råder, men kan den knäckas? Kanske om man pressar gränserna rejält? Hjärndött, dumt och oviktigt! Haka på, älskade vänner!

Thu, 18 Nov 2021 00:30:00 +0000

96. Gränslöst tourettes-kaos i TV4-myset

Niclas är hemma på svensk mark igen, men berättar utförligt om en vidrig upplevelse som skakade om hans värld totalt under en sen kväll i Zürich. Spyor och schweiziska bakdelar har, bland annat, med det hela att göra. Jonatan har, å sin sida, djupdykt i det oväntade tourettes-kaos som uppstod i TV4:s mysprogram ”Efter fem”. Det blir dessutom en sprillans ny och ilsken ”Niclas-lista” – om sådant vi måste sluta vara så jäkla stolta över – och bisarra nyheten om den danska konstnären, med ett Bamse-klingande namn, som tokhyllas för sin helt unika jättestöld. Dumt, hjärndött och oviktigt! Nu åker vi!

Thu, 11 Nov 2021 00:25:00 +0000

95. Regelbundna fartränder och supersvajiga julvärdar

Niclas, som poddar från en synnerligen oväntad plats, kör en stenhård comeback efter förra veckans personlighetssågning genom att ösa på med sina skarpaste fördomar om Jonatan. Det blir ärliga ord om allt från fartränder till förseningar. Den sistnämnde djupdyker sedan i hur SVT skulle kunna ha tänkt, om man var lite roligare, angående julvärdskapet. Starka klipp har skapats – och rejäla åsikter utlovas! Vem vore ett betydligt mer spännande val än stabile Tareq Taylor? Det blir dessutom en uppläxning från en språknörd till surgubbe som sedan för oss in på de sjukaste och mest humoristiska särskrivningarna svenskarna slagit till med. Häng med på en ny hjärndöd tur med glädjetåget! Dumt, oviktigt och förbannat härligt!

Thu, 04 Nov 2021 00:30:00 +0000

88. Gör ”fulhetens dag” till global högtid!

Åsikterna haglar tätt i veckans avsnitt då Niclas, med rejäl huvudvärk, djupdyker i enorma kritikstormen runt Claes Malmberg och hans sång om tragiken i ”orten” i Parlamentet. Får man skämta om vad som helst? Vi väver in ett Robert Gustafsson-klipp och finsk fylla i resonemanget – och landar sedermera i en lista kring sådant som folk får sluta irritera sig så på. Det blir även en gigantisk genomgång av olika temadagar. Vilka är de märkligaste? Vilka bör vi lyfta mer? Vilka måste bort omgående? Grabbarna tar, i samma veva, en fördomsfull diskussion om intimitetsföraktande bibliotekarier. Ta tankar och utspel med en nypa salt, men haka nu på när glädjetåget dundrar iväg med tonvis av både idioti och irrelevans ombord!

Wed, 15 Sep 2021 23:15:00 +0000

86. Helgens genanta fylle-SMS – till svenska kändisar

I lördags var Niclas och Jonatan på svensexa, vilket sätter tonen för veckans avsnitt med glädjetåget. Det blev invadering av en privat ö, nakenmålning, mängder av fylle-SMS till svenska kändisar (detaljer utlovas), testosterondoftande bastuhäng – och mycket mer. Det vankas även, på samma tema, en rejäl djupdykning i de värsta berättelserna poddmakarna hört vad gäller taskiga och förnedrande uppdrag inför att en man ska gifta sig. En del exempel är ruskigt starka! Det blir dessutom en superoväntad batalj mellan historiens mest goda och onda personer. Adolf Hitler, Josef Fritzl och Saddam Hussein är några av praktasen som är med och ”tävlar”. Hjärndött, dumt och idiotiskt! Det här får inte missas!

Wed, 01 Sep 2021 23:28:00 +0000

85. Nakna fyllesvinet med jättesunda värderingar

Det blir långt, dumt och synnerligen oviktigt när glädjetåget avgår igen. Jonatan, som blivit ett år äldre, har råkat ut för en osexig åkomma – och Niclas tycker att det är lite för roligt. Grabbarna ger sig därefter på att syna det kanske mest smärtsamma och bedrövliga framträdandet i svensk TV-historia. Klippet kan mycket väl komma att användas som tortyrredskap framöver. En lite märklig, men också kul, trend på sociala medier testas också på när poddmakarna gör vad de kan för att totalförstöra första dejter och andra känsliga situationer. Det blir även en diskussion kring superentreprenören Elon Musks senaste påfund – som faktiskt är lite obehagligt – innan det djupdyks i svenskarnas värsta ställen, eller sätt, att vakna på efter en ordentlig pangfylla. En del exempel är ruskigt starka! Häng nu med oss på en hjärndöd stund!

Wed, 25 Aug 2021 23:15:00 +0000

84. Spermakranen från Molkom

Ny torsdag – ny podd! Det blir inledningsvis snack om simmaren med universums bästa ”helikoptern”-förmåga, Niclas supermärkliga möte med den skrikande alkistanten – och hur olika man ser på födelsedagsfirande. Därefter har det blivit hög tid att dissekera det extremt fascinerande spenderingsmönstret – tillika älskvärda förfallet – kopplat till en av världens mest aktade skådespelarstjärnor. Hur ser grabbarna exempelvis på att ha ett eget zoo i sitt hem, eller en samling krympta pygméhuvuden? Jonatan har även letat upp några av de mest klockrena kommentarerna på nätet – och det innefattar, bland annat, svaret på det enda som är godare än kolakaka och lösningen på singelkvinnans spermabrist. Niclas har sedan, som en fortsättning på ett av segmenten i vårt 35:e avsnitt, plockat fram en lista över sådant som man ”ALDRIG” ser (men ju faktiskt borde göra). Hjärndött, dumt, oviktigt och idiotiskt! Det här är gränsfall på olagligt att missa!

Wed, 18 Aug 2021 23:15:00 +0000

83. Jonatans smärtsamma krogmöte – med UFC-fightern

Äntligen dags för ett nytt poddavsnitt! Jonatan har på senare tid gjort bort sig upprepade gånger ute på krogen. Fadäserna avhandlas och dissekeras! Niclas har, å sin sida, trillat över en smällfet superstjärna vars personlighet är något av det starkaste man upplevt. Citat i världsklass utlovas! Likaså en djupdykning i ett fantastiskt flygplansbråk och en avföringsattack på en uppfart. Det blir dessutom en sinnessjukt kreativ ”hämnd” till följd av en skilsmässa – killarna reder ut om den är rolig eller bara elak – innan det är dags för en ny superdum LISTA! Den här gången handlar det om lättkränkta, lättprovocerade och lättstötta falanger! Fullmatat snack som är både oviktigt och idiotiskt. Haka på!

Wed, 11 Aug 2021 23:15:00 +0000

82. Dyngraka legendarer från Tingsryd

Båda grabbarna är nu tillbaka efter semestern – och därmed är det full gas som gäller för glädjetåget! Jonatan har trillat över ett gäng dårar från Tingsryd vars märkliga påfund är det mest älskvärda man hört om på länge. En tatuering som lär ångras, icke-PK värderingar, ett ”fem plus”-namn och att beskriva sitt intresse som ”sport och blandat” avhandlas, bland mycket annat. Niclas, som är rasande över en tröttsam insändare, har fastnat för alldeles för långa intervjufrågor. Vi bjuds på underbara exempel från både Motalas lokalmedia och den superluxuösa Formel 1-världen. Det blir även en djupdykning kring roliga namn på städer. En av platserna kan mycket väl få Glenn Hysén att vilja öppna ett gött gokartcenter på Madagaskar. Fullspäckat avsnitt som nog fasen är ett av de vassaste – och dummaste – på ganska länge! Trevlig lyssning!

Wed, 04 Aug 2021 23:30:00 +0000

Frågeklådan #3: Vilken färg får en smurf som stryps?

Ny vecka betyder nya frågor, nya svar – och ny hjärndödhet! I det här avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilket sommarprat 2023 som skulle skapa mest kaos, huruvida överviktiga brinner lite extra för analsex eller inte, om man helst blir blind eller döv, vilket som är det sexigaste djuret, vem av Hitler och Stalin man helst skedat – och mycket mer! Haka på!

Sun, 07 May 2023 23:30:00 +0000

173. Partiledarens offentliga tarmsköljning

Ingen tid att ödsla – glädjetåget gasar rakt in i hjärndödhetens värld! Jonatan har trillat över en 84-årig gubbe som är helt besatt av att pinka revir för att hålla vildsvin på avstånd. Det landar i en urspårad diskussion om att den urin-älskande pensionären snart kan få ligga med kateter, agera oljekälla och leva som en kung på Saudiarabiens landsbygd. Niclas har noterat att en stad i Italien har ett kreativt och förnedrande sätt att straffa sina klantigaste politiker på. Hur hade vi kunnat anamma det i Sverige? Bisarra förslag utlovas! Vad hade hänt om våra mest kända partiledare och ministrar exempelvis fick offentliga tarmsköljningar, tvingades leva som uteliggare eller tvingades lämna barnen för en dekadent ensam-resa till Amsterdam över jul? Ena poddmakaren har märkt att det finns slående många sjöar med snuskiga namn i vårt land. Det blir därför, så klart, ett quiz kring vilka som finns på riktigt eller är påhittade. Vi dissekerar dessutom fallet med en kvinna som är fullkomligt livrädd för överviktiga personer. Hur hade hon kunnat ”botas” så att panik och tårar inte blev följdeffekten av att se en koloss på avstånd? Superdumt och irrelevant – häng med!

Wed, 03 May 2023 23:30:00 +0000

Frågeklådan #2: Vem av oss har högst IQ?

Ny måndag innebär nya frågor, nya svar – och ny hjärndödhet! I det här avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes bedrövliga syn, vem i duon som har högst IQ eller skulle vinna en fight till döden, matsituationen på en öde ö, härligaste sexställningen, vilket djur som hade varit drygast som människa – och mycket mer! Häng med!

Sun, 30 Apr 2023 23:30:00 +0000

172. Att fisa ihjäl sig i ett meth-labb

Full gas direkt när glädjetåget avgår! Jonatan har snubblat över ett märkligt och aningen äckligt världsrekord som nyligen slogs i en svensk håla, men vilka är de mest bisarra som folk världen över ansträngt sig för att sätta? Det blir allt från tandpetare i skägg till en gigantisk kondom! Niclas har nåtts av en nyhetshändelse i södra USA som är något av det galnaste man hört – eller är det rimligt att förväxla sin flickvän med ett vildsvin? Vi kikar vidare på andra rubriker som, med glädje i sinnet, får en att tappa hoppet om mänskligheten. Extremt starka exempel utlovas! Grabbarna slår dessutom en signal till Robert som i förra veckans podd gjorde rejäl succé när han i lokalradio var oerhört frispråkig med sitt ”pökande” och sin sterilisering. Det blir inte direkt sansat eller milt nu heller. Den älskvärda dårens definition av ”paradiset” är, bland annat, något alldeles extra. Vi djupdyker även i det brutala smärtkaoset hos en idiot som är besatt av skräckinjagande insekter och i synnerhet att bli attackerad av dem. Hur hade han reagerat på den svidande upplevelsen att skala apelsin med för korta naglar? Hjärndött och irrelevant – häng med!

Wed, 26 Apr 2023 23:30:00 +0000

Frågeklådan #1: Hur många hål har ett sugrör?

Vår nya extrapodd är äntligen här! I Frågeklådan, som nu släpps varje måndag, kommer Niclas & Jonatan att besvara lyssnarnas frågor – som kan handla om precis vad som helst! Det blir högt och lågt, hjärndött och irrelevant – och förhoppningsvis en förbannat härlig start på veckan! I det här avsnittet berörs kungens straffrättsliga immunitet, en ölturné genom landet, urusla Tinder-beskrivningar, Babben Larsson som riksbankschef, att vara tjej under ett dygn – och mycket mer! Häng med!

Sun, 23 Apr 2023 23:30:00 +0000

171. Oskyldig – på grund av analklåda?

Grabbarna har en stor nyhet att berätta om, men dyker sedan rakt ner i hjärndödhetens härliga värld! Jonatan har fastnat för hundar som sjunger. Kan låta märkligt, men ackompanjerat av musik blir det något alldeles extra. Varför känns det dock som att eventuella turnéer i Asien kan bli exceptionellt struliga? Niclas har trillat över en artikel som bjuder på både vidrigt mörker och en bortförklaring av det unika slaget! Att rycka i skinnbanjon på en lokalbuss är helt enkelt inget som rekommenderas! Vi kikar vidare på bisarra ursäkter som folk slängt sig med när de gjort bort sig i trafiken! Det blir dessutom ett rejält radiosvep för att undersöka vad som hänt den senaste tiden runtom i Sverige. Vi stöter på allt från färgglada dildos i skogen till fantastisk ärlighet om sterilisering och kåtslag av gårdsförsäljning. Svindumt och irrelevant – precis som alltid! Haka på!

Wed, 19 Apr 2023 23:30:00 +0000

170. Dalai ”Dalle-Lamme” Lama

Grabbarna dyker rakt ner i sörjan kring det monsterhaveri som Dalai Lama bjöd på nyligen. Hur vrålpervers är den här religiösa ledaren egentligen – och varför kan Patrik Sjöberg tänkas åka till Tibet med konfrontativ blick inom en snar framtid? Det blir även ett ”pest eller kolera”-upplägg kring vad som kan anses värre än att behöva suga på en äckelgubbes tunga. Niclas har fått en uppenbarelse kring att svenskan innehåller många märkliga uttryck och talesätt. Vi dissekerar en lång rad sådana – och landar, bland annat, i att folk chockerande ofta uppmanas att bege sig till Indonesien. Jonatan tvingar också sin poddkumpan att rangordna fem alternativ inom ett antal oviktiga frågor (typ ”vem hade du helst legat med?”), men haken är att det endast levereras ett val åt gången. Det leder till både ångestfyllda och superbisarra listor! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på glädjetågets underbara resa – som dessutom bjuder på en härlig nyhet!

Wed, 12 Apr 2023 23:30:00 +0000

169. Janne Anderssons topless-grymtande

Det är inte vråltrist att du hittat till hjärndödhetens perrong – och klivit på en ny avgång med glädjetåget! Janne Anderssons utbrott i TV är relativt avhandlat, men det har i efterhand gett upphov till en rad kanoncitat från förbundskaptenen som givetvis är för kittlande för att inte göra ”memes” av. Vi hamnar, bland annat, på nakenstränder och i krogköer. Blir det dumt? Ja. Blir det svinkul? Ja! Jonatan har hittat landets okrönte konung gällande att ”koka soppa på en spik” inom journalistiken. Den älskvärda personen i fråga är dessutom, glädjande nog, i akut behov av en logoped. Niclas har fullkomligt golvats av en kvällstidningsrubrik som innehåller den nog mest bisarra lögnen i världshistorien. Självfallet behöver det landa i en urspårad diskussion om svenska kändisar och rekordnivåer av total verklighetsfrånvändhet. Det blir även fantastiska ”sportgrodor” som bjuder på gränslösa associationer. Klicka på play, så åker vi!

Wed, 05 Apr 2023 23:30:00 +0000

168. Världens dummaste miljardinvestering

Jonatan drabbades av en monsterstrejk nere i Europa och tvingades till en skräckresa för att nå svensk mark igen. Niclas har hängt i SJ-bistron och blev raggad på av en alkad kärring. Detaljer från de märkliga upplevelserna utlovas! Det blir även en djupdykning i att USA:s presidenter har börjat lira datorspel online – och samtidigt har urspårade diskussioner om allt från porrsurfande till det komiska i drottning Elizabeths död. Vi avhandlar dessutom ett horribelt sånguppträdande under ett firande i Luleås stadspark, men varför kan Formel 1:s miljardindustri vara ett nästa steg för ”artisten”? Hjärndött och irrelevant – precis som det ska vara! Haka på!

Wed, 29 Mar 2023 23:30:00 +0000

Löningsfredag #7 – med Gustav ”Gurra Imiterar” Karlsson

Niclas och Jonatan gästas, i det sjunde avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av Gustav Karlsson som gjort braksuccé på Youtube med sina imitationer av framför allt svenska kändisar och dialekter. Hur blev han så bra det här – och vilka är knepen? ”Gurra” bjuder givetvis på en lång rad av sina favoriter – och det leder inte direkt till nedstämdhet i studion. Marcus Oscarsson, Johan Pehrson, Jan Guillou, Joakim Lamotte, Edward Blom och Janne Andersson är några av de som efterliknas! Niclas och Jonatan ger sig dessutom ut på hal is genom att dra igång ett intensivt ”dialekt-battle” med sin gäst – och man undersöker också om han kan räkna ut vilka profiler som poddmakarna försöker härma! Det blir kontrastrikt när toppklass möter brutal uselhet! Underbar stämning och gott om öl! Ta nu löningshelg med ett härligt snack i lurarna!

Fri, 24 Mar 2023 00:30:00 +0000

Relaterade poddar

Cookies

Cookies